Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă pe care o primește marele actor: „Nu am spus nimănui”

09 09. 2024, 12:06

Ce pensie are Florin Piersic. Celebrul actor Florin Piersic a vorbit despre pensia pe care o primește de la statul român, după o viață petrecută pe cele mai mari scene din țară!

În cadrul unui interviu, maestrul Florin Piersic a dezvăluit că nu a avut venituri mari nici înainte de Revoluție și că singurul „lux” pe care și l-a putut permite a fost un teren situat în apropiere de Cluj-Napoca. Acolo și-a construit o cabană, unde se retrage ori de câte ori simte nevoie de liniște și de relaxare.

Ce pensie are Florin Piersic

Morar: Niciodată nu ai vorbit despre banii… nu ai părut avid după bani

Florin Piersic: Pentru că nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dădea după ce se petrecea un sfert din filmări…îți dădea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, așa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia să îl plătești statului. 18-20.000 era impozitul.

Niciodată nu am spus nimănui: ‘Dar eu cât primesc acum?’.

Morar: Care este cel mai mare lux pe care ți l-ai cumpărat, permis, făcut?

Florin Piersic: Lux? Nu știu dacă lux, pentru că nu mi-am cumpărat nimic de lux. Dar pot să-ți spun că unul dintre lucrurile pe care zic că a fost bine că le-am cumpărat… a fost o zi în care m-am dus și am văzut un om cosind. (…) Un teren într-un sat din munți, de lângă Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis să cumpăr locul ăla.

(…) Ăla e cadoul pe care mi l-am făcut eu, cabana de lângă Cluj. Unde acum când mă duc îmi face plăcere”, a spus maestrul Florin Piersic în podcastul lui Mihai Morar.

foto: arhiva ciao.ro